Новини

Празник на буквите

На 29.03.2024 г., в ОУ Христо Смирненски, първокласниците отбелязаха своя най-голям и дългоочакван „Празник на буквите“.

Празникът беше уважен от председателя на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт – г-жа Миролюба Ташова, която сърдечно приветства малките ученици, включи се в своеобразното сбогуване с буквара, а децата я поздравиха за рождения й ден.

Тържеството беше вълнуващо, изпълнено с песни, игри, стихчета и сценки от приказката “Дядовата ръкавичка”. Демонстрирани бяха иновативните методи, които г-жа Антоанета Велинова използва при обучението. Чухме запис от екрана – съкровените желания за бъдещите професии на първолачетата. С вълнение и искрящи очички първокласниците показаха пред своите родители, че вече са грамотни ученици, че са изучили всички букви и могат да четат и пишат. Сбогуваха се с Букварчето и казаха „Здравей!“ на Читанката. Учениците гордо заявиха: “Ние вече сме грамотни”!

За положения труд те получиха и подаръци – лакомства и пъстра книжка с приказки. Класният ръководител, госпожа Антоанета Велинова им връчи грамоти като награда за старанието по трудния път към знанието.

Поздравени бяха и от г-жа Димитрова, учител ЦОУД, която активно се включи в подготовката на празника.

Щастливите родители се бяха погрижили да почерпят с различни вкусотии.

Всички вярваме, че с любов децата ще разлистват страниците на книгите и ще полетят на техните крила по дългия път на познанието. Буквите носят светлина!